Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amikor a főnök Big Brothert játszik (Menedzsmentfórum)

Az alkalmazottak megfigyelése, lehallgatása, e-mailjeinek elolvasása, de akár még az is, hogy milyen internetes oldalakat néz meg a munkavállaló, mind-mind érdekelheti a kíváncsi munkaadókat, főnököket.
A technika jelenlegi fejlettségi szintjén ezekhez az informácókhoz könnyedén hozzájuthatnak. A már lényegében mindenhol használt beléptetőkártyával például könnyen nyomon követhető, hogy a dolgozó mikor, hol és mit csinált. Ez a már-már orwelli világ csak az adatvédelmi szervezetek tiltakozása miatt nem alakulhat ki.
Az adatvédelmi biztoshoz 1999 óta egyébként mind több beadvány érkezik a munkáltatók adatkezelésével kapcsolatban. A legtöbb a képfelvevő berendezések munkahelyi használatával kapcsolatos, ugyanakkor még viszonylag kevés az informatikai eszközökkel végzett ellenőrzést sérelmező beadvány.

Hírforrás: Menedzsmentfórum, 2003. szept. 16., link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=amikor_a_fonok_big_brothert_jatszik_menedzsmentforum)
Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum, 2003. szept. 16., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról