Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Amikor a könyvtár felelősen kiáll a társadalom alapértékei mellett

Mivel a könyvtár politikai és társadalmi tényező, katalizátor... New York Közkönyvtárának elnöke, Tony Marx fontosnak tartotta, hogy megszólaljon a George Floyd halálát okozó rendőr elítélése kapcsán.
"A ma esti ítélet mintegy következménye volt a düh, csalódás, félelem, kilátástalanság, megosztottság és kétségbeesés majdnem egy évének. De nem hoz lezárást. Ha egy dolog fájdalmasan világossá vált a tavalyi év során, akkor az az: válságban van az ország, és még mindig viseljük a rasszizmus történelmi sebeit. Olyan országban élünk, ahol nagyon sok fekete, spanyol, ázsiai és más ember, láthatatlanul és megbocsáthatatlanul veszélyben van. Ahol az emberek nem képesek átérezni, megérteni, vagy akár meghallgatni a sajátjukon kívüli szempontokat. Noha megkönnyebbültünk, hogy igazságszolgáltatási rendszerünk úgy találta, hogy George Floyd élete számít, nagyon sok munkánk van még hátra, mindannyiunknak. A Könyvtár továbbra is közösségeket kapcsol össze, szerepe van a tudatlanság és a gyűlölet elleni harcban. Bízunk abban, hogy együtt és eredményesen léphetünk előre a valódi igazságosság felé. Elkötelezettek vagyunk a munka folytatásában." (ford.: MG)

Tony Marx korábbi megszólalása a témában, a NYPL és a társadalom könyvtárak által támogatott alapértékei mellett: link

Régebbi hírforrás(ok): Kiállás a rasszizmus ellen, a könyvtár küldetése mellett link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról