Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amikor az alkalmazottak ellenséggé válnak

A vállalatok számára az információ biztonsága mind fontosabb kérdéssé válik. Ez alatt általában a külső védelmet szokták érteni, pedig egyes felmérések szerint a gondatlan vagy rossz szándékú alkalmazottak esetenként jóval nagyobb károkat okoznak, mint azok, akik kívülről akarják a rendszereket feltörni. Ugyanakkor az alkalmazottakra sem lehet rázárni az ajtót, ha nem szeretnénk teljesen lerombolni a munkahelyi morált.
-- A hazai könyvtárakban továbbra sem jellemző az adatkezelési politika megléte, és e kérdés nem szerepel a könyvtári stratégiában sem. Ugyanakkor a könyvtárak -- integrált rendszerük okán -- tekintélyes mennyiségű bizalmas adatot tárolnak, s ezek kezelésével súlyos visszaélés is fordult már elő. A helyzet rendezetlensége továbbra is időzített bombát jelent a szakma számára. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról