Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Amikor egy csapat tagja a könyvtáros és a bölcsész kutató

A digitális tudományos kutatások elterjedésével a bölcsészettudományok művelői egyre komplexebb kutatócsoportokban és partnerkapcsolatokban vesznek részt, a felsőoktatási könyvtárosok pedig innovatív szolgáltatási modelleket dolgoznak ki a kutatók igényeinek kielégítésére. Jelen tanulmány megvizsgálja a közös munka módjait a bölcsészettudományi kutatások területén azáltal, hogy szintetizálja két, a bölcsészettudományi kutatási gyakorlatokra irányuló minőségi vizsgálat válaszait, továbbá felkínálja a több szereplős kutatások osztályozását, amely magában foglalja a kollaboratív, konzultatív és tranzakciós alapú kutatási együttműködéseket a kutatók, a hallgatók, a felsőoktatási személyzet és az egyéb lehetséges érdekelt felek körei között. A bölcsész tudósok önbevallásos kutatási szokásait alapul véve a szerzők ajánlásokat fogalmaznak meg azon felsőoktatási könyvtárosok számára, akik digitális bölcsészeti szolgáltatási modelleket fejlesztenek és tartanak fenn. (Együttműködés, konzultáció vagy tranzakciók: a csoportmunka módjai a bölcsészettudományok területén és stratégiák a könyvtárosok bekapcsolódásához; sajnos csak autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról