Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Amit csak tudni akarsz a tudományos publikálásról - friss, letölthető szakkönyv

A tudományos publikálás alapjai című kötet 11 fejezete a kutatói és tudományos munka alapjait meghatározó kérdéseken vezeti végig az olvasót. A kötetben szereplő témák mind az operatív tevékenységekre, tehát egy-egy közlemény sikeres megírásához és későbbi menedzseléséhez, mind az egész intézményeket érintő többéves tudományos stratégia megtervezéséhez adnak iránymutatást. Napjainkban, mint ahogy életünk minden területén, úgy a tudományos munka során elsődleges prioritássá vált a "láthatóság", azaz nemzetközi rendszerek és közösségek széleskörű elvárásainak való megfelelés, valamint a kézzelfogható társadalmi relevancia és hatás kiváltása. Ebből az is következik, hogy ma már az intézmények és a kutatók nem alanyi jogon, hanem kutatói kiválóságuk és eredményeik nyomán részesülhetnek a juttatásokban, a tudományos ranglétrán is ezen egységes értékrendszerek mentén haladhatnak feljebb. Ehhez olyan kifinomult IKT-eszközök és adatbázisok segítenek hozzá, melyekkel pontosan fel tudjuk mérni önmagunk, versenytársaink és partnereink erősségeit és gyenge pontjait. Hasonló szemléletre és képességekre van szükség a nemzetközi rangsorokon alapuló, a pályázati finanszírozási modelleket követő akadémiai rendszerben is. Mindez folyamatos tanulást és önfejlesztést igényel a tudomány képviselői részéről. A tudatos kutatói munkát már a BA- és MA-hallgatók, de legalább is a doktoranduszok körében el kell kezdeni, amihez a jelen kötet rendszerbe foglalt keretek között számos jó példát és gyakorlati tanácsot mutat fel. Közérthető nyelvezete és illusztratív megközelítése okán a kötetet az egyetemek és kormányzati szervek, a kutatók és tudományos pályafutásukat éppen csak megkezdő doktoranduszok egyaránt haszonnal forgathatják.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról