Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amivel érdemes lett volna foglalkozni az elmúlt egy évben szakmai szervezetnek, szakszervezetnek...

Tárd fel te magad a nem hatékony működésedet, és csoportosítsd át meglévő kapacitásaidat nagyobb értékhozzáadású tevékenységekre. Mert ha a fenntartó előbb kapcsol, azonnal elveszi a feleslegesnek ítélt erőforrásokat!
- óvott 1993-ban tréningjén Maurice B. Line angol könyvtári tanácsadó, többek között a magukat magyar könyvtári minőségbiztosítási potentátokká tett könyvtárosok előtt. Ezt a tanácsadói kitételt azonban több mint 20 éven keresztül nem sikerült megszívlelni. A könnyebb irányba elmozdulva lett helyette inkább tékúem, ami azonban - mára úgy tűnik - már középtávon sem elég a megrostálás elkerüléséhez. Viszont a tanulságot levonni, tanulni mindig lehet!
Pontosan egy éve jelent meg egy az új gazdaság munkaügyeivel kapcsolatos konferenciabeszámoló. Ha őszintén szembesültünk volna ennek pontjaival (ld.: link ) , akkor talán megakadályozhattuk volna szakmánk további súlytalanodását. Az észrevételek továbbra is aktuálisak.
Ha a szakma (mégha ténylegesen is alulbecsült is)
- továbbra sem foglalkozik saját intellektuális, menedzsment- és mentális hiányainak feltárásával és csökkentésével, valamint
- a megváltozott környezetre továbbra is 10-20 éve lejárt szavatosságú válaszokat ad, illetve
- a könyvtárszakmai vezetők az információkat visszatartva mellőzik a rendelkezésre álló korszerű eszközöket és nem építik be a könyvtárosok széleskörű tudásának erejét,
akkor nagy esélye van arra, hogy a következő megrostálásokat sem fogja elkerülni. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Ezekről kell beszélnünk, ha szeretnénk később is könyvtári munkát link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról