Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Anyagi gondokkal küszködnek az iskolai bibliotékák

Szeged -- Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az iskolai könyvtárak: évek óta nincs pályázati lehetőség állománygyarapításra. Pedig az új könyvekre nagy lenne az igény: szünetekben rendre megtelnek az általános és középiskolai bibliotékák.
-- A Csongrád Megyei Közoktatási Közalapítvány sajnos évek óta nem ír ki pályázatot az iskolai könyvtárak számára állománygyarapítás céljából, pedig ez volt a legjobb forrásunk. Az iskolák méretétől függött, mennyi támogatást kaphattak. Mi közel 300 ezer forintot nyertünk évente. Nagy szükségünk van a támogatásra, hiszen ha azt akarjuk, hogy olvasók legyenek a gyerekek, szükség van új könyvekre. Nem lehet a régi, rongyos, elavult olvasmányokból tanítani, vagy olvasóvá nevelni őket. Ha a gyerek nem találja meg a friss kiadványokat a könyvtárban, akkor nem is fog bejönni -- fogalmazott Csüllögné Bogyó Katalin. A Könyvtárostanárok Egyesületének elnökségi póttagjától megtudtuk: az iskolák saját költségvetésükből különíthetnek el pénzt állománygyarapításra. Ám szűkös a keret, hiszen a legtöbb intézmény anyagi gondokkal küzd. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája -- ahol Csüllögné Bogyó Katalin könyvtáros tanár -- például kihasználja a lehetőségeket: ha a Somogyi-könyvtárral vagy az SZTE Egyetemi Könyvtárral tudnak együtt pályázni. Emellett figyelik az online webáruházak kedvezményes kínálatát, egyes könyvesboltoktól pedig jutányos áron, 20-25 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról