Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ár-összehasonlító app segít az albérletet keresőknek

Az Árminimum elnevezésű applikáció link azt ígéri a felhasználónak, hogy ha bármilyen albérletes vagy ingatlanos oldalon rákattint egy hirdetésre, akkor automatikusan kilistázza neki az ugyanarról a bérleményről szóló valamennyi neten fellelhető hirdetést. Sőt, ár szerint sorba is rendezi őket, így a kereső egyből a legolcsóbb ajánlattevőt hívhatja fel.
"Az arminimum.hu nem egy keresőoldal, hanem egy olyan alkalmazás, amelyet a böngészőbe (Chrome, Firefox) telepítve bármely ingatlan hirdetési oldalon működésbe lép" - mondja Faragó Péter, az alkalmazást fejlesztő Realmonitor Kft. igazgatója. Ha az ember ezek valamelyikén rákattint egy hirdetésre, a rendszer azonnal megtalálja a weben az adott ingatlan összes többi hirdetési linkjét, és ahonnan csak lehet - azaz jogszabály nem tiltja - összegyűjti, rendezi és egy csokorban listázza az azt mutató képeket és leírásokat. Ezen felül kikeresi és megmutatja a többi ingatlanos oldalról is a keresett ingatlanhoz nagyon hasonló többi hirdetést is.
A fejlesztés arra a létező problémára ad választ, hogy egyre nehezebb albérletet találni Budapesten és az egyetemi városokban. A lakást keresők (akik sokszor egyetemisták) általában csak akkor indulhatnak eséllyel egy lakásért, ha azonnal (ráadásul gyakran látatlanban) igent mondanak a hirdetésben szereplő árra.
Az Árminimum adatai szerint a bérlemények 23 százalékát több ügynökség (beleértve a tulajdonost is) hirdeti, és a legmagasabb és a legalacsonyabb meghirdetett bérleti díj között átlagosan 37 ezer forint/hó a különbség.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról