Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Átadták a felújított könyvtár épületét Érsekcsanádon

Családias projektzárót tartot­tak a felújított könyvtárban link pénteken. A korona­vírus-járványra való tekintettel a megújult intézmény átadását szűk körben tartották, éppen azok hiányoztak, akiknek épült az új közös­ségi tér.
A régi könyvtárépületet kibővítették és korszerűsítették, melyre a Magyar Falu Programból összesen 41 millió forint támogatást nyertek. - A közbeszerzési eljárást követően kiderült, hogy sokkal többe kerül a felújítás, ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy hitelt vesz fel és felújítja az önkormányzat utolsó, még felújítatlan épületét, mely a legjobban látogatott közintézmény, hisz nemcsak a könyvtár, hanem a kettes számú háziorvosi rendelő is itt kap helyet - mondta Felső Róbert polgármester.
Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató beszédében kitért arra, hogy Bács-Kiskun megyében már túl vannak a századik könyvtárátadáson, és reméli, gyorsan el fogjuk felejteni ezt az időszakot, amikor éppen azok hiányoznak a könyvtárból, akiknek szól az új hely. - Nagyon örömteli esemény a mai. Bács-Kiskun megyében túl vagyunk a századik könyvtárátadáson. Ilyen a mai könyvtár, amely információs és közösségi tér. Törvényi szinten is így van rögzítve. Valójában éppen ez a célja a mai korszerű könyvtáraknak, különös tekintettel egy kistelepülésen, hogy legyen egy olyan hely, amiből egyértelműen az emberek szellemileg tudnak táplálkozni, együtt tudnak lenni, és mindenféle módon tudjuk segíteni az ő boldogulásukat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról