Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Átvették és alakították - Mesekosár Orosházán

A Könyvtárosok Facebook-csoportban láttuk az esztergomiak kezdeményezését, ami nagyon szimpatikus célok megvalósítására talált egyszerű, mégis látványos megoldást. A korábban a könyvtárat link rendszeresen látogató ovisok friss megjelenésű és igényes gyerekkönyvekhez jutottak, mi pedig a csoportokat újra elérhettük ezáltal, ráadásul jelentősebb kiadások nélkül. A normatív támogatás emelkedése miatt megtehettük, hogy a dokumentumvásárlási keretünkből erre a célra elkülönítünk összeget, így csak a kosarak beszerzésében kellett a fenntartó segítségét kérni. Ők - a részleteket megismerve - gondolkodás nélkül álltak az ügy mellé. Nagyon fontos, hogy az óvodavezetők is ugyanilyen nyitottsággal, szinte azonnal válaszoltak megkeresésünkre. Az óvodákkal együttműködési megállapodásokat kötöttünk, a programot a vírushelyzettől függetlenül, az újranyitást követően is folytatni szeretnénk. Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár igazgatója, Schmöltz Margit sok praktikus kérdésben segítette az indulást a kosarak beszerzésétől kezdve az állományba vétel módján át a kölcsönzési rendszer kialakításáig. Volt, amiben más megoldást választottunk, de az esztergomi kollégák tapasztalatai aranyat értek, köszönet érte ezúton is.
A helyi és megyei sajtó örömmel tudósított az első kosarak átadásáról. Néhány ezek közül: link ; link , videóval: link (Buzai Csaba)

Schmöltz Margit megjegyzése: Esztergomban a Meseszelence elnevezés "nyert", de nem bánjuk, hogy máshol más néven fut, és az külön jól esik, hogy ötletgazdaként feltüntettek minket.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról