Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Az algyői könyvtár is madárbarát munkahely

Már harmadik éve csatlakozott az algyői könyvtár a Madárbarát kert, Madárbarát munkahely kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a résztvevők a regisztrációt követően egész év­­ben végezzenek valamilyen madárvédelmi tevékenységet a kertekben.
Megfelelő eszközök és módszerek alkalmazásával a munkahely ablakaiból kitekintve is élvezhető legyen a madarak látványa, éneke. Erre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programjának egyik eszköze, hogy madárodúkat adnak a csatlakozó munkahelyeknek, így az algyőiek is egy ilyennel gyarapodtak, sőt mellé még egy helyi fiatal által készített madáretetőt is vásároltak az udvarra.
- Emellett a kerti bútorunk asztalára is szoktunk kiszórni magvakat. Mindig közzéteszünk egy kisokost a közösségi oldalunkon, hogy melyik madár etethető és mivel, így az olvasóink is tudják, milyen eleséget hozhatnak számukra. Szerencsére többen is közreműködnek a madarak etetésében, ahogy Jeromosnak, a cicánknak, úgy a madaraknak is hoznak ellátmányt. Egyik olvasónk Szegeden működtet egy élelmiszerboltot, ő például a nap végén a kenyerekről lehulló magvakat összegyűjti és elhozza nekünk - tudtuk meg Szilágyi-Perjési Katalin könyvtárostól.
Nemcsak a madáretető, hanem a benne lévő eledel is helyi, ugyanis a könyvtár egy egész zsáknyi fekete napraforgómagot vásárolt egy algyői termelőtől, ezzel segítik a madarakat a táplálkozásban. Szilágyi-Perjési Katalin kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a könyvtárban a környezet- és állatbarát szemléletre.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról