Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Amazon túlárazta egyes kiadók könyveit

Az Amazon értesítette felhasználóit, hogy egy bírósági döntés miatt valószínűleg pénzt kapnak vissza egyes korábbi könyvvásárlásaik után. A becslések szerint 0,30 és 1,32 dollár közötti összegekről van szó, könyvenként.
A Hachette, Harper Collins és Simon & Schuster kiadók indítottak pert az Amazon ellen a e-könyvek árszabása miatt. A döntés azokat az amerikai felhasználókat érinti, akik 2010 áprilisa és 2012 májusa között vásároltak az említett kiadók könyveiből. A visszafizetés legkorábban jövő februárban kezdődhet meg.
A felhasználóknak semmit nem kell tenniük ahhoz, hogy visszakapják a nekik járó összeget, az automatikusan megjelenik majd az amazonos fiókjuk egyenlegét, ezt a későbbiekben felhasználhatják az Amazonon történő vásárlásnál.
A kiadók régóta ágálnak az e-könyvek forgalmazói ellen, nem az Amazon az egyetlen, amely ellen perek indultak. Legutóbb a Google állapodott meg a könyvkiadókkal a könyvek digitalizálásáról. Az amerikai kiadók választhatnak, hogy a könyvtárprojekt keretében engedélyezik-e a hozzáférést könyveikhez és újságjaikhoz, vagy eltávolíttatják azokat a gyűjteményből. A Google eddig körülbelül 15 millió könyvet digitalizált, hogy könnyebb hozzáférést biztosítson azokhoz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról