Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az apátia legyőzése - hölgyek a közjó érdekében

A könyvtárakat több nő látogatja, mint férfi. A közéletet viszont túlnyomó többségben férfiak irányítják. Jól teszik? És jól van ez így? - Dolores Huerta, 2018-as hispán-amerikai TED-előadó példákat sorol a nők eredményes fellépésére. A könyvtár pedig segítheti használóit - és a könyvtáros hölgyek saját magukat - e felhatalmazás folyamatában, pl. ezzel a magyar szöveggel is olvasható előadással. (MG)
- Tudjuk, hogy vannak országok, ahol az oktatás és az egészségügyi szolgáltatás ingyenes minden lakosnak. Ilyen például Kuba. Kubában mindenkinek ingyenes az egészségügyi ellátása, és mindenki ingyen tanulhat főiskolán. Jelenleg Kubának 11 millió lakosa van. Ha olyan szegény ország, mint Kuba elő tudja teremteni a fedezetet, annak ellenére, hogy köztudottan szegény ország, akkor az USA-hoz hasonló gazdagabb országok, miért nem tudják ugyanezt megtenni? Szerintem megvalósítható.
De mindez nem történik meg, míg mi, az USA lakossága és mindenki világszerte nem győződik meg arról, hogy a megválasztott kormánytagok valóban törődnek választóikkal, gondoskodnak az emberekről, és elkötelezetten követik, hogy a rájuk bízott forrásokat a lakosságra költik és nem háborúra.
Hogyan valósíthatjuk ezt meg? Meg kell szabadulni a fásultságtól, több embert kell bevonni. Tudjuk, hogy nem lehet demokrácia az USA-ban vagy sehol máshol a világon az emberek részvétele nélkül. Döntően fontos, hogy megmozduljunk és valljuk: "Szabaduljunk meg a fásultságtól, hallassuk a hangunkat, csatlakozzunk a békéért és igazságosságért menetelőkhöz, valósítsuk meg Coretta Scott álmát a világbékéről."
Nemrég voltak időközi választások az USA-ban. Mit vettünk észre? Azt, hogy sokkal több nő, fiatal, színes bőrű, LMBTQ került közhivatalba. Honnan tudtuk, hogy ez történik? A menetelő nők megemelkedett számából. Megszerveztük a Nők Demonstrációját az USA-ban. Megszerveztük a Nők Demonstrációját szerte a világon. Felfedeztük az erőnket. Képesek vagyunk megszabadulni a fásultságtól. Ha mindenkit bevonunk, mindenki elköteleződik, akkor megvalósíthatjuk Coretta Scott álmát.
Szeretném felhívni mindenki figyelmét a világban arra, hogy hatalmunk van, a szegényeknek is, minden lakosnak van hatalma. A mindenki által óhajtott békét csak együttes erővel érhetjük el.
- Kapcsolódó; a női összefogás további eredményes példája: Német vonaton link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról