Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az ébresztőkönyv: Ame Panzh és szellemi műhelyük

Az "Ame Panzh" (=mi, öten) öt harmincas roma fiatalból álló kollektíva, akiknek mondanivalójára érdemes odafigyelni mindannyiunknak. Fedorkó Boglárka, Farkas László, Ignácz Judit, Márton Joci és Suha Nikolett úgy érezték, véleményük nem kap figyelmet a magyar médiában és értelmiségi közbeszédben, ezért maguk szerveztek formabontó és tabudöntögető beszélgetéseket barátaikat is bevonva. Radikalizmusuk a beszélgetések személyességében és intellektualitásában rejlik.

Az Ame Panzh podcastja, melyre a könyv épül: link

Orsós László Jakab könyvtárosoknak ajánlja a könyvet (élőbeszéd, KIT-műhely): - Öt, húszas évei végén járó, Magyarországon, vagy Európában élő cigány értelmiségi podcastsorozatából készült. Komoly szinten, elképesztő intellektuális rétegzettséggel beszélnek a legfájdalmasabb problémákról (nem csak a cigányságról), s hogy ezek hogyan szűrődnek le Magyarországon: mik vagyunk mi, a cigányság szempontjából? Témákba rendezve. Mind az ötük fényes intellektus. Nagyon ajánlom a figyelmükbe, figyeljenek rájuk. Meg lehet őket hívni; hármukat, kettejüket. (...) Valamelyiküket, aki egy híresebb íróval jön, vagy a helyi közegből egy olyan közösségben felismerhető emberrel, aki kódolni segíti ezeket a dolgokat a közönség számára. link

Kapcsolódó: link

Hírforrás: KIT-összeállítás
2023. szeptember 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_ebresztokonyv_ame_panzh_es_szellemi_muhelyuk
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról