Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az első kapcsolatfelvétel után: Fenntartható kapcsolatok építése közösségi partnerekkel I. (olvasóink szavazatára)

Bár minden partnerség más és más, van néhány általános alapelv és kérdés. Pl. egy közelgő közösségi esemény, kulturális ünnepség vagy támogatási határidő esetében kihasználhatjuk a lehetőséget a közös munkára akkor is, ha új a kapcsolatunk. Lényeg: a lehetőség mindkét szervezet számára időszerű legyen. A kicsiben kezdés - pl. kis szívességet kérni - akkor lehet hasznos, ha el kell nyernünk a másik csoport bizalmát. Ehhez kis projektekkel kezdünk. Kérdéseink:
1. Pontosam mit kérek? Mi a cél?
2. Milyen előnyökkel járna a kérés teljesítése a könyvtár, a partner és a közösség számára?
3. Miért éppen ezt a szervezetet kérem?
A projektet akkor indítjuk, amikor már van együttműködő partnerünk. Kezdésnek meghatározzuk elvárásainkat, lehetőleg írásban, a kölcsönös egyértelműség érdekében (projektcél, ütemezés, szerepeik, feladatok és erőforrások, felelősök. Mindezt a kommunikációs tervvel és a siker feltételeivel.

A kommunikáció a partnerség legfontosabb eleme. Ha egy projekt akadozik, a problémát gyakran a félreértett kommunikáció okozza. Minden kultúra, szakma, szervezet és egyén egyedi. A kulturális alázat segíthet a könyvtárosoknak. Főleg akkor, amikor olyan partnerekkel dolgozunk, akiknek a megélt tapasztalatai nagyon eltérnek a könyvtárosokétól. Ne feltételezzük, hogyan zajlanak majd a beszélgetések. A projekt charta részeként kommunikációs tervet készítünk. Tartalma:
- Gyakoriság: Milyen gyakran fogják megbeszélni a projektet?
- Módszer: Hogyan érik el egymást? Telefonon, e-mailben stb., személyesen vagy virtuálisan?
- Milyen típusú információkat osszunk meg? Új vagy váratlan dolog esetén mikor kell jelentkezni? Miről dönthetnek maguk az egyes szervezetek? Mely döntéseket kell közösen meghozni? (Ref.: Szabó Eszter) (folyt. köv.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról