Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az első közkönyvtár Victoria államban, amely napi 24 órán keresztül tart nyitva

Malbourne-től 170 km-re dél-keletre a Victoria városban a Foster Library link számára ez volt a megoldás. A lakosság 25 százalékának nincs saját internet-kapcsolata. És sokan dolgoznak olyan időbeosztásban - a munkavállalók majdnem 50 százaléka dolgozik heti 35 óránál többet -, amely nem a könyvtári nyitva tartás meghosszabbítása volt a megoldás.
A könyvtár továbbra is zárva tart vasárnap és szerdán. Bár a többlet nyitva tartás idején önkiszolgálás működik, a bővítés plusz 92,000 dollárt vesz igénybe, melyet legnagyobb részben az állam, mellette az illetékes West Gippsland Libraries link , illetve a Foster Library baráti köre finanszíroz.
A "normál" nyitva tartáson kívül érkező olvasók rövid eligazítást kapnak a működésről, a biztonsági kulcs használatáról, az önkiszolgáló kölcsönzésről ugyanúgy, mint az egészségügyi és biztonsági tudnivalókról. Például hogy hol található az elsősegély nyújtó láda, vagy a riasztócsengő. Ahogyan az egyik, oktatási feladatot ellátó könyvtáros megjegyzi: a városban mindenki ismer mindenkit, ezért a biztonsági szempontok nemigen merülnek fel. Különben is: vannak biztonsági kamerák. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról