Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az első magyar online mikrofizetés megújult

Megújult az első magyar online mikrofizetési rendszer, az X-pay.
A szolgáltatás új neve, voXpay, amely jobban beleilleszkedik a voXinfo termékstruktúrájába. A módosított szolgáltatás az eddigi időalapú emeltdíjas telefonhívás mellett két új fizetési opciót kínál. Az egyik a kapcsolás-alapú fizetés, amely lehetővé tesz magasabb - hívásonként legfeljebb 5000 Ft-os - tranzakciós összeget. A másik fizetés emeltdíjas SMS elküldésével történik. Az online mikrofizetéssel lehetővé válik, hogy a tartalomszolgáltatók, e-kereskedok bevételhez jussanak digitális árukért, szolgáltatásokért, információ letöltéséért; olyan árukért, amelyeket eddig jobb híján ingyenesen, vagy csak bonyolult - a vásárlót gyakran elriasztó - eljárással fizettettek meg.
A hazai mikrofizetés eddigi főbb alkalmazási területei: részvételi- és licitdíjak játékban, kép- és videó-letöltések; doktori disszertáció, cikkek letöltése, adatbázis keresés, céginformációk keresése, SMS szolgáltatások, hirdetés felvétele, tanácsadó rendszer. Egy érdekes most induló kísérlet, a - klasszikus csomagküldési modellt követő -- web áruházakban is alkalmazható, előleg fizettetése mikrofizetéssel. A megoldás növeli a vevő vásárlási elkötelezettségét és kiszűri a fiktív vásárlókat, csökkentve az áruház áru-visszautasítási kockázatát.

Hírforrás: link MATISZ Hírlevél, 2002. 16. sz.
2002. szeptember 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_elso_magyar_online_mikrofizetes_megujult
Régebbi hírforrás(ok): link MATISZ Hírlevél, 2002. 16. sz.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról