Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az ENSZ meghirdette az olvasás és írás évtizedét

Miközben a társadalmak információs és tudásalapú társadalmakká fejlődnek, a modern technológiák szédítő sebességgel haladnak előre és terjednek, a világon 860 millió felnőtt analfabéta, közel 100 millió gyerek nem jár iskolába és az oktatásban részt vevők közül is rengeteg ember küszködik olvasási és írási nehézségekkel. Nem csupán írásról és olvasásról van szó, hanem arról, hogy hogyan vagyunk képesek kommunikálni a társadalomban, hogy hogyan tudjuk kapcsolatainkat, nyelvünket, kultúránkat használni. Az írásos kommunikáció használata mindennapi életünkben számtalan formában és alkalommal megjelenik. Így azok, akik nem rendelkeznek ezzel a tudással, kimaradnak az információáramlásból. Amennyiben a most ismert trendek nem változnak, és az iskolarendszer sem újul meg, úgy az írással együtt járó szabadság sok millió ember számára még sokáig elérhetetlen álom lesz csupán. A folyamatok megfordítására átgondolt és egységes erőfeszítéseket kell tenni a közeljövőben, hogy az írás-olvasás és az oktatás mindenki számára elérhetővé váljon. Ennek érdekében az ENSZ Nagygyűlésén a 2003-2012-ig tartó időszakot az írás-olvasás évtizedeként jelölték meg.

Régebbi hírforrás(ok): 2003. 02. 21., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról