Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az epilepsziások megértésére irányítják a figyelmet

A József Attila Könyvtár közössége is csatlakozott az epilepsziások melletti kiállás és szolidaritás nemzetközi napja kezdeményezéséhez - hétfőn lesz Lila nap az intézményben.
"Érkezzen lilában!" - ezzel a mottóval várja vendégeit a József Attila Könyvtár március 27-én, hétfőn. Az intézmény is csatlakozott ugyanis a World Purple Day világra szóló kezdeményezéséhez - a Lila nap elnevezésű program az epilepsziások melletti kiállást és szolidaritást célozza. A könyvtár rendkívüli akciót is hirdetett az alkalomra: aki lila ruhát öltve keresi fel az intézményt hétfő, annak elengedik a beiratkozási díját.
A Lila napot, azaz a nemzetközi epilepszia tudatosság napját hivatalosan március 26-án tartják - a kezdeményezés az epilepsziáról szóló ismeretek terjesztésére és a betegek támogatására szolgál. Az epilepsziáról és a betegséggel együttélésről az év több napja is megemlékezik: míg február 14-e az epilepszia világnapja, addig a március 26-án tartott Purple Day, vagyis Lila nap hivatott felhívni a figyelmünket az epilepsziával élők melletti kiállásra, a szolidaritásra. 2008 óta világszerte azzal ünneplik a mai napot, hogy a világ csaknem 120 országában lila színt öltenek magukra az emberek. A Kanadából indult kezdeményezéshez Magyarország 2010-ben csatlakozott.
A dunaújvárosi intézmény a csatlakozás és az akció mellett remek tájékoztató összeállítást szentelt a témának - itt link bárki megtalálja!
És persze aki csak teheti, hétfőn érkezzen lilában - szeretettel várják!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról