Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az építészt hibáztatja a könyvtárban megerőszakolt diáklány

Pert indított egy helyi közkönyvtár építésze és kivitelezője ellen Florida államban annak a fiatal nőnek a családja, akit 2008-ban a kölcsönkönyvek visszavitele közben megerőszakolt és bántalmazott egy férfi. A nő agysérülést szenvedett, megvakult és azóta képtelen önmaga ellátására. Családja úgy látja: az, hogy az eset megtörténhetett, a könyvtár tervezőjének és kivitelezőjének hibája is.
2008 áprilisában a floridai Brandonban az akkor 17 éves diáklány zárás után vissza vitte könyvtári könyveit az erre kialakított, zárható könyvtári dobozhoz; ehhez azonban ki kellett szállnia az autóból és az épület egy gyéren megvilágított beugrójába sétálnia. Itt támadt rá Kendrick Morris, akit utóbb több rendbeli szexuális zaklatásért és emberrablásért állítottak bíróság elé. A fiatal lány maradandó sérüléseket szenvedett a támadás közben; megvakult és azóta képtelen enni, felállni vagy járni segítség nélkül. Családjának keresete szerint ?a hanyag tervezés és kivitelezés? eredménye, hogy az épület potenciális veszélyforrás, ezért beperelték a tervező FleischmanGarcia építészirodát és a kivitelezésért felelős Angle & Schmid Inc. céget.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról