Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az eredményesebb gyerekkönyv-ajánlás és a jobb szövegértés érdekében

Az Azolo szövegértést segítő és könyvajánló rendszerbe link kerülő könyvek egyik feldolgozójaként feladatom a frissen beszerzett gyermek- és ifjúsági irodalmi könyvek elolvasása, kérdések összeállítása és az Azolo-felületre felvitele. Pedagógusi háttérrel fontosnak tartom, hogy egy gyerekkönyv szórakoztató, szókincsfejlesztő, ismeretterjesztő vagy fikcióként közösségi-szociális tartalmat, élményt nyújtson a gyerekek számára.
Tapasztalatok:
- A jó könyvek témaválasztásukkal meglévő problémákat járnak körbe. Az olvasás élménye mellett megoldásokat kínálva az olvasóknak.
- Változatos a könyvek színvonala. Egyes szerzők jó színvonalú könyvvel jelentkeznek, ám következő könyveik gyakran ismétlésnek tűnnek, hasonló poénokkal és fordulatokkal
- Vannak könyvek, amelyek adott életkor speciális érdeklődését elégítik ki, 6-8 éves fiúknál pl. puki, taki, kaki.
Néhány ajánlás:
- Mészöly Ágnes: Szabadlábon (Dani 16 éves kamasz, aki kerekesszékben éli napjait.) link
- Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net (Kisebbeknek íródott szórakoztató, egyben tanulságos történek az internet előnyeiről és hátrányairól.) link
- Kalapos Éva: Massza (Az online és offline világban egyre gyakoribb megfélemlítésre hívja fel a figyelmet. (Hoczné Hári Ildikó)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról