Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Európai Kutatási Bizottság látókörébe akarsz kerülni? -- Legyél jelen a Scopus-ban!

Az Európa Tanács kutatási programjainak finanszírozását igazgató Európai Kutatási Bizottság (ERC - European Research Council) a következő négy évben a több magyarországi egyetemen is elérhető SciVerse Scopus link adatbázist fogja használni. E forrás által nagyobb lehetőség lesz a világviszonylatban követni a kutatási politikát és finanszírozást. A választást azért esett a Scopus-ra, mert ez a világ legnagyobb, közel 18.000 lektorált folyóirat absztrakt- és indexelő adatai tartalmazó adatbázisa, és az egyetlen, amely a művészetek és humán irodalom vonatkozó adatait is tartalmazza.
Az ERC tanácsadói a Elsevier kiadó Scopus adatbázisának adatait és egy kutatási információs rendszert fognak használni az általuk támogatott kutatási projektek eredményességének követésére. Praktikusan: a rendszer által a publikációkat és hivatkozásokat fogják figyelni.
Dr. Alexis-Michel Mugabushaka, az ERC politikai elemzője kifejtette, hogy a bizottságnak eredményesen használható, megfelelő és független forrásra volt szüksége. A választott adatbázis segíti ERC-t az adatok áttekintésében és támogatja munkájuk megalapozottságát. (összeáll.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról