Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Év Könyvtára: a Würzburgi Városi Könyvtár

A legnagyobb német könyvtári elismerést, az Év Könyvtára címet 2002-es teljesítményéért a Würzburgi Városi Könyvtár (Stadtbücherei Würzburg) kapta. A könyvtár az elmúlt hét évben - műemlék épületének átépítése óta - kölcsönzési teljesítményét négyszeresre emelve 2002-ben elérte az 1,25 milliós nagyságrendet (lakosonként náluk csaknem tíz kötet, a német átlag 5,5, a magyar 3,5), olvasónként ez egy év alatt 48 kötetet jelent, hússzal többet, mint két évvel korábban. A központi könyvtárban napi átlagban 2200 ember fordul meg. A beiratkozott olvasók 78%-a 40 év alatti, ezen belül 31% gyerek és fiatal (18 éves korig). A könyvtár saját bevételeit három év alatt a teljes költségvetés arányában 8%-ról 21%-ra emelte. Kiváló honlapját 2002-ben csaknem 120 ezer látogató kereste fel (előző évben csak 43 ezer). Az érdeklődést azzal is fokozni tudják, hogy olvasóiknak külön jutalmakat ígérnek, ha azok új olvasót verbuválnak (pl. három hónapig mindent ingyenesen használhatnak, az internetet is beleértve). (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról