Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Év könyvtárosa, 2017 - miért is osztja a Library Journal?

Jill Bourne kapta a 2017-es Library Journal Év Könyvtárosa címét. Ugyanis: Ms. Bourne kezdeményezésére nőtt a könyvtár támogatottsága, ez elmúlt évek hiányosságai ellenére San Jose (Kalifornia) városa és lakói 25 évre szóló, a városi adóból levonandó jelentős összeget szavaztak meg a könyvtár fejlesztésére.
Az eredmények magukért beszélnek: 39%-os növekedés a nyitva tartási órák számában; a korábban bezárt fiókkönyvtárak megnyitása; kapcsolatépítés a Szilícium-völgy nagy cégeivel; a természettudományos érdeklődés felkeltése programokon keresztül; Maker Space helyiség kialakítása; fiatalkorúak számára egyre több program szervezése; nyitás a lakosság felé.
189.000 volt felhasználó számára újra elérhetővé vált a könyvtár. Adósság miatt lettek eltiltva a könyvtár használatától, ez a mostani vezetés nyitott gondolkodásmódja miatt megváltozott. Részt vehetnek egy önkéntes programban, melynek során "ledolgozhatják" a korábban felhalmozott adósságot.
Ms. Bourne a három és fél év alatt 54 milliós költségvetés felett rendelkezett és 700 dolgozó munkáját segítette. Lehetősége nyílt további száz ember alkalmazására is. Szerződést kötött a San José egyetemmel, melynek értelmében együtt igazgatnak egy fiókkönyvtárat.
Ezek mellett ambiciózus tervei is vannak. Elképzelése szerint lehetőséget kellene adni a város lakosságának is a tanulásra, akár online, akár a munkáltató által támogatott módon. (ref.: Nagy Marianna)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról