Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Az információ-visszatartás 'kultúrája' 1.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy felszólalna, ha a munkájában valami negatív történne. De valójában kevesen teszik ezt meg. A VitalSmarts egy kutatásban több példát is feltárt, ami komoly anyagi veszteséggel járt a cégnek. Egy idősebb hölggyel senki nem akart konfrontációt, ezért elvégezték helyette a munkáját egészen a nyugdíjazásáig. Egy projekttervnél mindenki tisztában volt a hibákkal, de senki nem szólt. A kivitelezésnél derültek ki a problémák, amelyek jelentős többletköltséget okoztak. Harmadik esetben egy ügyvezető elhagyta a céget, de az igazgatóság nem észlelte a dolgozók félelmét. Nem tisztázta, hogy minden rendben van. Ezért a céges dolgozók negyede elhagyta a munkahelyét, mire a félelmük kiderült.
Korábban egy felmérésen megkérdezte a cég, mit tennének az emberek, ha bevágnának eléjük a sorban. A legtöbben azt válaszolták, hogy rászólnának az illetőre. Egy rejtett kamerás kísérletben viszont a kutatók bizonyították, hogy 25-ből csak egy résztvevő tette csak ezt meg.
Ugyanezt a helyzetet mutatta az egészségügyben végzett kutatás is, ahol életek múlhatnak a problémán. A nővérek 90 százaléka nem szól az orvosnak, mikor a beteg életét veszélyben látja. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról