Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az információforrás paradoxonja

"Paradox, hogy éppen azok az emberek a vezető legjobb információforrásai, akik nem félnek a kilépéstől, akik önállóan gondolkodnak, akik megkérdőjelezik a hatalmat, -- ráadásul rajtuk áll vagy bukik, hogy a szervezet eléri-e céljait" -- idézi Sweeney Naisbitt Megatrendjét. A nem friss, de tartalmas cikk utal arra a szintén nem új, de továbbra is aktuális összefüggésre, hogy a hatalommagosztás, a felhatalmazás méltóságot és elégedettséget biztosít munkatársnak és külső ügyfélnek egyaránt. Ráadásul a társadalomban a könyvtárban van a legnagyobb lehetőség a meghatalmazásra -- állítja a szerző.

Hírforrás: Leadership skills in the reengineered library : empowerment and value added trend implications for library leaders / Richard Sweeney. In: Library Administration & Management 11 (1997) 1 (Winter) p. 30-41
2003. május 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_informacioforras_paradoxonja
Régebbi hírforrás(ok): Leadership skills in the reengineered library : empowerment and value added trend implications for library leaders / Richard Sweeney. In: Library Administration & Management 11 (1997) 1 (Winter) p. 30-41
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról