Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az információs társadalomtól a tudástársadalmakig

A technológiai megoldások önmagukban nem elégségesek ahhoz, hogy áthidalják a digitális szakadékot. Az UNESCO szerint az információs forradalomban rejlő lehetőségek legmesszebbmenő kihasználása érdekében az ezzel összefüggő társadalmi, politikai és kulturális szempontokat is előtérbe kell helyezni. Az új információs és kommunikációs technológiák (IKT) az elmúlt évtized során egy olyan békés forradalmat robbantottak ki, amely különösen a felsőoktatás és az információ-hozzáférés terén érezteti hatását. Adott a lehetőség arra, hogy az IKT teret adjon a kifejezés szabadságának, előmozdítsa a kulturális sokszínűséget, elősegítse a kormányzást, és nem utolsósorban felvegye a harcot a szegénységgel.Mindezekkel azonban nagyon óvatosnak kell lenni, ahogy arra a Genfben a napokban sorra kerülő, a tudásszakadék problémáira megoldásokat keresni hivatott Nemzetközi Információs Társadalom Csúcstalálkozó (WSIS) is felhívja a figyelmet. link

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról