Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az informatika diktálja már az üzleti modellt! A könyvtáraknak is

Ma már az informatika nem kiszolgálja az üzletet, hanem legtöbbször alapja az új üzleti modelleknek, mondhatom akár azt is, maga az üzlet. Így azoknál vannak, lesznek nagy hiányosságok, akik nem tanulnak informatikát, hanem csak közgazdaságtant, csak jogot, vagy csak mezőgazdaságot, és még ezer másik dolgot fel lehetne sorolni. Nekik is meg kell érteniük már a felsőoktatás legelején az informatika fontosságát és a friss trendeket, hogy milyen technológiák használatával lehetnek jobbak választott szakterületükön. Ne csak arról legyen szó egy borászatnál, hogy a szőlőt miként kell megkapálni és permetezni, hanem azokról az informatikai megoldásokról is, amelyekkel egyszerűbbé, gyorsabbá, versenyképesebbé tudják tenni ezeket a tradicionális folyamatokat. Gyanítom, hogy egy kertészeti képzésen nem igazán foglalkoznak a big data trendekkel.
Ezt a fajta gondolkodásmódot kell bevinni minden szakképzésbe, felsőoktatási képzésbe, mert így születnek majd olyan ötletek, amikbe érdemes befektetni. Akkor nem csak öt évente születik egy-két jó magyar startup, akiről érdemes megemlékezni, hanem lesz minden évben tizenöt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról