Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az intenzíven kutatók gyakran keresnek alaktronikus folyóiratokban, de kevesebb ideig

A cikk 'Az e-folyóiratok használatának és jelentőségének vizsgálata Nagy-Britanniában' elnevezésű projekt egyes eredményeit mutatja be. A cikkben bemutatott vizsgálat a Science Direct folyóirat-adatbázis használatát értékeli különös tekintettel az élet-, a gazdasági, a kémiai, a föld- és környezettudományokra és a fizikára tíz jelentős brit kutatóintézetben.
- Jellemzően az összes megtekintett anyag fele-harmada a Science Direct-folyóiratok 5 százalékából került ki.
- A kutatók jelentős hányada egy közvetítő honlapon keresztül jutott el a Science Direct oldalára, s ez különösen jellemző volt az élettudományok területén és a rangosabb kutatóintézetek esetében.
- Jelentős eltérések mutatkoztak mind intézményi, mind tudományterületi szempontból az információkeresési szokásokat tekintve. A legintenzívebb kutatásokat végző intézmények esetében az egy főre eső folyóirat-használat magasabb volt, és használóik sokkal kevesebb időt töltöttek el az egyes látogatások alkalmával.
- Jelentős, 100-300%-os különbség mutatkozott a témák és az intézmények között a megtekintett anyagok korát tekintve.
- Csupán négy hónappal azután, hogy a Science Direct tartalmát megnyitották a Google indexelője számára, a fizikai folyóiratok oldalait célzó forgalom egyharmada ebből az irányból érkezett.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról