Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az internet nem helyettesíti, hanem kiegészíti a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat 1.

Sajátos programmal csatlakozott az idén az Internet Fiestához a szarvasi Városi Könyvtár. Az egy héten át tartó Könyvtár VS Internet (Könyvtár, szemben (versus) az internettel) játékban részt vehetett mindenki, aki kíváncsi volt arra, hogy mit tud a könyvtár nyújtani az internet korában. A Szloszjár Edit könyvtáros által kitalált és valósított játékkal az volt az üzenetünk: az internet nem helyettesíti, hanem kiegészíti a könyvtárban elérhető hagyományos szolgáltatásokat. A rendezvényt iskolákkal való kapcsolatok által, plakáton, és leghatékonyabban a Facebookon hirdették. A résztvevők könyvtári szolgáltatásokat hasonlíthatták össze az interneten elérhető tartalmakkal. Kipróbálhatták, mit nyújt a könyvtár, illetve milyen lehetőségek rejlenek az internet világában, a digitális megoldásokban.
11 "csata" várta a könyvtár egész területén az érdeklődőket, egyéni versenyzőket, iskolás csapatokat esetleg családokat (kettőnél példaként a feladatot is leírjuk):
- Folyóirat VS online újság - Feladat: keresd meg a Rubicon folyóirat egy cikkét, és írd le, mit ábrázolnak az illusztrációk. Mány újságelőfizetésed van? Mi volt számodra a nap híre és hol olvastad?)
- Helytörténeti információk keresése
- Kortárs írók, költők (Ki írta a Tündérvölgy c. könyvet? Mely szokásról szól Lackfi János Egy jó szokás c. verse? stb.)
- Társasjáték VS online játék
- Elrejtett tárgyak keresése
- Legyél Te a könyv főszereplője! Készíts "arcátlan" képet a hozzád illő könyvvel!
- Ebook VS nyomtatott könyv
- Hangoskönyv VS nyomtatott könyv
- Könyvtáros VS online katalógus
- Szócikk a neten és a lexikonban
- Leporelló labirintus (építs leporellő-könyvekből .
Az egy héten át 43 csapat (198 fő) tett próbát. Feladatlapon értékelték, hol találták meg könnyebben az információkat. A résztvevők között értékes ajándékcsomagot sorsoltunk ki. (Baginé Tóth Erika) Fotók a rendezvényről: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról