Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az interneten is tanulmányozhatóak az Országos Széchenyi Könyvtár corvinái - összesen 34 kódex

Ez a honlap -- link -- az első eredménye a Bibliotheca Corviniana Digitalis elnevezésű nemzetközi programnak. A végső cél Mátyás király korabeli könyvtárának visszaállítása - legalábbis virtuálisan.

A már elkészült honlapon sok még a kitöltetlen adathely. Amikor összegyűlik a világ valamennyi Corvinája, nem csupán lapozni lehet bennük, hanem olvasható majd a róluk készült valamennyi tanulmány, részletek emelhetők ki és tölthetők le az egyéni számítógépekre. A Budapesten található és már feldolgozott 35 Corvina 10500 képe található a honlapon. Káldos János, a könyvtár elektronikus osztályának vezetője szerint, mire teljessé válik a gyűjtemény, a világban ma ismert 216 Corvina kódex lapjai között tallózhatnak majd az érdeklődők. - Forrás: Népszabadság, 2003. szept. 19. link

-- Az impozáns projekt honlapja kevésbé felhasználóbarát, így inkább kutató szakemberek érdeklődését vonzza. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Ma.hu, link Magyar Nemzet, 2003. szept. 20., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról