Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Az intézmény neve miatt megyünk oda dolgozni és a főnök miatt jövünk el onnan

Ezek szerint egy jó vezetőnek gyakorlatilag pszichológusnak is kell lennie?
Németh Gergely szervezetpszichológus: - A munkavállaló a fejében lévő elvárásrendszerrel lép be egy szervezetbe, és a munkaadói oldalon is vannak kimondott és ki nem mondott vágyak és célok vele kapcsolatosan. Köttetik köztük egy papíralapú szerződés a megkövetelt teljesítményről és az érte járó pénzbeli és egyéb juttatásokról. Ugyanakkor a vezető és a beosztottja között köttetik egy pszichológiai szerződés is, a legtöbbször ki nem mondott módon. Általában ez utóbbinak a sérülése miatt mondunk fel.
- Sokak szemében elvont dolog az employer branding tudománya. Mi ennek a lényege a munkakeresők szempontjából?
- Az employer branding egy kép, imázs, amit a cég a munkaerőpiac szereplőinek mutat arról, hogy "mi ilyenek vagyunk". E szerint fogalmazódnak meg az elvárások a munkavállalók fejében. Ha ez nem valós, és a belépés első pillanatától nem azt kapjuk, amit ígértek, a pszichológiai szerződés sérül. Hogy az ígéretek közül kinek mi a fontos, az már egyéni preferencia kérdése. Ki érdekes munkára, ki jó közösségre, ki hatalomra, ki stabil cégbrandre, ki utazásra vágyik. Van, aki szabadabban, függetlenebben szeret dolgozni, más jobban igényli a törődést, az irányítást.
- A főnökök miatt mondanak fel tízezrek a magyar munkahelyeken link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról