Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az iskola utáni időtöltés - a színes közösségekben rendkívül nagy szükség van e szervezett társas tevékenységekre (olvasóink szavazatára)

Sok gyereket megakadályoznak a költségek abban, hogy részt vegyenek az iskola utáni programokon - derül ki az Afterschool Alliance felméréséből. Amerikában főleg az afro- és latin-amerikai közösségekből származó gyerekek szorulnak ki a programokból. Akik részt vesznek rajta, azok közül csaknem mindenki elégedett a gyerekek biztonságát és érzelmi jóllétét szolgáló lehetőségekkel. Különösen a STEM (tudományos, technológiai, mérnöktudományi, matematikai) területen.
A könyvtárak régóta részt vesznek az iskolán kívüli programok támogatásában. A Luciérnagas (rövidebben: Lucie) például a családoknak szóló olvasási projekt kétnyelvű változata link . A program létrehozója a =Humanities Council (MHC), amely az iskolák és közösségi szervezetek mellett főként közkönyvtárakkal működik együtt. Célja az olvasás elősegítése, és hogy az olvasmányhoz kapcsolódó témákat a családon belül megbeszéljék. Kiemelten az említett, színesbőrű közösségekben.
A COVID erre a lehetőségre sem volt kedvező hatással, mivel sok családnak nincs megfelelő wi-fi kapcsolata a közösségből, ezért 2020. márciusában a programot egy időre szüneteltették. Utána elkezdtek kísérletezni új dolgokkal, hogyan lehet a problémákat partnerekkel megoldani, továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradni a közösségekkel. Amint biztonságos lesz, újra elkezdik terjeszteni a könyveket a családoknak. Szeretnék már, ha a raktár üres lenne. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról