Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az iskolarendszer tervezett átalakítása a könyvtárhasználatot igényét csökkenti

Ha hihetünk a kormányzati nyilatkozatoknak, minden eddiginél durvábban rajzolja át a hatalom 2019-től a középiskolák hazai rendszerét. Központi felvételit kell majd írnia mindenkinek, és ezzel együtt maximalizálnák a gimnáziumi férőhelyek számát. Az újabb radikális változtatás már a mostani általános iskolások jó részét is érintheti.
Ha egymás mellé rakjuk a korábbi kormányzati nyilatkozatokat, egészen sötét kép is kirajzolódhat a kötelező középiskolai felvételi tervéből. A kormány szeretné, ha minél többen mennének szakmát adó képzésre, másrészt azt is hangoztatják egyesek, hogy a gimnázium legyen az elitképzés terepe. Csakhogy mióta megváltozott az eggyel lejjebbi szint, nagyon nem mindegy, kit hova engednek be. korábbi szakközépiskolákból szakgimnáziumok lettek, kevesebb közismereti tárggyal és több szakmaival, egy komplex természettudományi tárggyal, ami arra kényszeríti a gyerekeket, 14 évesen döntsenek a jövőjükről. Az MTA Közgazdasági Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, Varga Júlia azt mondja, az új rendszerben a szakgimnáziumi képzés közelebb került a szakiskolaihoz, mint a gimnáziuméhoz.
Az intézkedés súlyosan érinti már a most általános iskolába járó gyerekeket is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról