Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az olvasás- és íráskészség szintje üzleti kérdés is

Címkék: olvasás | emberi minőség |

Az üzleti vállalkozások kimondva-kimondatlanul kihasználják ügyfeleik írás- és olvasáskészségének szintjét. A szövegezés minőségével szegmentálhatják a piacot. Ki a képzettebb, ki a kevésbé képzett emberek pénzét kívánja megszerezni, szebben fogalmazva: terméket, szolgáltatást kínál. Lassítható a lemorzsolódás, ha magasabb szintű íráskészséget várunk el a kilépni szándékozó ügyfelektől. Ugyanígy megkönnyíthető a belépés a bürokrácia mérséklésével. Az olvasás nehezítése által még -- ha kétes módon is, de -- növelhető is az ügyféltábor. Az ezzel foglalkozó cikk a Matáv, a Magyar Könyvklub és egy céginformációs szolgáltató eseteit mutatja be. Általuk látható, hogy az olvasás- és íráskészség szintje az életminőséget komolyan meghatározó paraméter. A jelenleg elterjedt direkt olvasásra ösztönzés és nevelés iskolai és könyvtári gyakorlata távolról sem eredményes, így átgondolásra szorul. (MG)

Hírforrás: Mikulás Gábor ; Figyelő, 47 (2003. okt. 16.) 42. p. 46-47
2003. november 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_olvasas-_es_iraskeszseg_szintje_uzleti_kerdes_is
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról