Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az olvasás hatékonyságának növelése -- mozgással?

Kisiskolás fiam annó panaszkodott, hogy a pedagógus elszabotálja a szünet egy részét, matematikát bifláztat helyette. Szülői értekezleten ezt szóvá téve a tagadás mellett a pedagógus elmondta, hogy nagyon kevés az idő a matematika elsajátítására. És a szünettel szembeni visszaélések tovább folytatódtak. A gyermek ezek után feljegyzéseket készített az elmaradt szünetekről, mire rövidesen rapportra kellett mennünk, szülőknek. Itt kellett kifejtenünk, hogy a pedagógusi buzgalmat értjük,
de a szünetbeni szaladgálás, kiabálás (friss oxigén, a test átmozgatása, az agy felfrissülés más jellegű tevékenységgel) éppenhogy az ismeretszerzést segíti. Elmaradása pedig annak sikerét gátolja.
Ezért lehet kérdés: kínálunk-e az olvasás, elmélyültség szünetére hasonlókat a könyvtárban? Nyújtózást, szolid tornagyakorlatot, fej- és tüdőszellőztetési lehetőséget? -- Ha fontosnak tartjuk az olvasást. (MG)

Hírforrás: Mikulás Gábor
2013. augusztus 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_olvasas_hatekonysaganak_novelese_--_mozgassal
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról