Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az önkormányzatok kapják meg a közgyűjteményeket

A volt megyei múzeumok és könyvtárak az illető települések önkormányzatához kerülnek jövő év elejétől -- ez áll a közgyűjteményi, közművelődési törvény módosításában, melyről hétfőn lapzártánk idején szavaztak a Parlamentben. A megyeszékhelyen lévő egykori megyei múzeumok, megyei hatókörű városi múzeumok lesznek.
Megszűnik a 212 intézményt összefogó megyei múzeumi rendszer, az intézmények az önkormányzatokhoz kerülnek. L. Simon László kulturális államtitkár korábban azt ígérte, az állam hozzájárul a múzeumok fenntartásához. Lapzártánk idején szavazott tegnap a Parlament a 'muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény módosításáról'. Ennek egy korábbi változatát még nyáron lapunk ismertette elsőként. A megyei múzeumok ez év elejétől állami tulajdonba, a kormányhivatalokhoz, a megyei intézményfenntartó központokhoz kerültek. Egy korábbi kormányhatározat szerint a 212 intézményből álló megyei múzeumi rendszer intézményei jövő év elejétől ahhoz az önkormányzathoz kerülnek, ahol elhelyezkednek. A közgyűjteményi és közművelődési törvény módosítása ennek a jogi környezetét teremti meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról