Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Oracle Egészséges Munkahely programot kezdeményez

Az Oracle Hungary Kft. kezdeményezésére az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2002 novemberében hirdette meg "Egészséges Munkahely Program"-ját, amelynek tanúsítványát 2003. február 17-én a programhoz csatlakozó 42 vállalatnak Nancy Goodman Brinker, az Egyesül Államok Nagykövet Asszonya, dr. Jakab Ferencné, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Közigazgatási államtitkára, valamint Hegedűs A. Péter, az AmCham elnöke adta át. (Forrás: Prím Online, link A program elsődleges célja az AmCham tagvállalatainak segítése abban, hogy telephelyeiken, irodáikban és gyáregységeiknél minél szélesebb körben valósuljanak meg az egészséges munkahely feltételei, a dolgozók igénybe vegyék a foglalkozás-egészségügyi szolgálatokat, valamint ehhez kapcsolódóan a cégek minél több projektet valósítsanak meg. Az Egészségügyi Bizottság kritériumrendszere érinti a munkahelyi egészséggondozás, az egészséges táplálkozás és testmozgás, az ergonómia és a mentálhigiéné területeit. --

-- A könyvtárak ugyan nem AmCham-tagok, de a minőségirányítási rendszerük kiterjedhet az egészséges munkakörnyezet biztosítására is -- ld. ISO9001:2000, Gazdálkodás az erőforrásokkal, 6.4-es "Munkakörülmények" pont. Azt is érdemes feltérképezni, hogy melyek lehetnek kritikus pontok a könyvtárban. Pl.: számítógépes munka, stressz (használók, felettes stb.), por, nem megfelelő hőmérséklet vagy páratartalom stb. A nagyváradi Bihar Megyei Könyvtár munkatársainak átlagnál magasabb asztmás megbetegedése és az olvasóterem régóta hámló vakolata közötti kapcsolat, vagy a nyári hőségben a szellőztetési tilalom(!) egy másik megyei könyvtárban a helyzet átgondolását igényli. Az ilyen körülményekre való figyelem -- és cselekvés -- kis befektetéssel csökkentheti az alkalmazotti frusztrációk számát. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról