Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az Országos Játéknap sikere az USA-ban

November 12-én az amerikai könyvtárak országszerte játéknapot tartottak. A kezdeményezés sikeresen teljesítette céljait: a közösség-építést és a különféle csoportok összehozását, ezzel is bizonyítva, hogy a könyvtár továbbra is képes a generációs szakadékok áthidalására, új közösségi együttműködések kialakítására és a pozitív megerősítésre a maga mindenkit szívesen látó közegében.
Az adatok arról tanúskodnak, hogy a családok szakítanak időt az együttlétre, a tinédzserek és nyugdíjasok meg tudják tanítani egymásnak kedvenc játékaikat, gyerekek, akik egyébként nem szólnának egymáshoz az iskolában, lelkesen játszanak együtt, a nyelvi korlátok megszűnnek a különböző anyanyelvű diákok között, a gyerekek megtanulják, hogy felváltva és csoportban játszani és a résztvevők számára a könyvtár új fényben tűnik fel.
- Résztvevő könyvtárak száma (regisztrált): 1412
- Résztvevő könyvtárak száma (adatszolgáltatók): 739
- Játékosok száma: 27,767
- Minden államban legalább egy könyvtár részt vett.
- USA-n kívüli résztvevő könyvtárak száma: 21, 14 országban
- Legnagyobb demográfiai csoport a család (21.9%), ezt követi a vegyes korosztály (19.3%), és a gyermekek és tinédzserek összesített csoportja (18.9%) (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról