Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az ügyfélpanasz kezelésének szintjei

"Húsz vevő közül csak kilenc veszi a fáradságot, hogy panaszkodjon, és csak egy fordul a menedzsmenthez..." Az ügyfelek -- használók, olvasók (tehetjük hozzá) -- gyakran azért nem panaszkodnak, mert nem tudják, hogyan kell, kinek címezzék panaszukat, vagy úgy érzik, hogy nem éri meg a fáradságot. Az, hogy a panaszok döntő többsége nem jut el a szervezet irányítójáig, nemcsak torzítja szemléletét, hanem a panaszokban rejlő potenciális innovációs lehetőségektől is elzárja magát a szervezet. Tegyük tehát világossá használóink számára a panasz lehetőségeit, és láttassuk, hogy a bajból képesek vagyunk előnyt kovácsolni. Eszközök: díjtalanul hívható telefonszámok, ügyfélszolgálati pultok, forródrótok, forgalmi adatok elemzése, visszajelzések értékelése, strukturálatlan felmérések, rejtélyes vásárló (mystery shopping), korábbi vevőkkel folytatott beszélgetések.
-- Az ügyfélpanasz-kezelés szintje a hatékony minőségirányítás alapja. Hogy a hazai könyvtárak milyen szintű panaszkezelési rendszerrel bírnak, megtudhatja a cikkből.

Hírforrás: Minőségbiztosítási hírlevél, Verlag Dashöfer (2003. ápr. 3.) 7
2003. április 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=az_ugyfelpanasz_kezelesenek_szintjei
Régebbi hírforrás(ok): Minőségbiztosítási hírlevél, Verlag Dashöfer (2003. ápr. 3.) 7
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról