Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az utcáról is látszik, hogy tanuló, olvasó emberek vannak a bent

A portugál főváros új műszaki innovációs központjának célja, hogy közelebb hozza a tudományt az emberekhez, ezért az épület mindig nyitva áll a helyiek előtt, akik a saját szemükkel láthatják, mire jó az innováció, a technológiai fejlődés. Az épületet a Smart Regions stábja fedezte fel Lisszabonban.

Tudományos centrum egy régi vasútállomás helyén - ez Lisszabon műszaki innovációs központja. Egy új tudásközpont, ahol a tudományos élet, az üzleti élet és a polgárok találkoznak. Egy innovatív felújítás után az épület mostantól nyitva áll a lisszaboni társadalom előtt.

"A régi állomásépületből nyitott tér lett a város és az itt tanuló egyetemisták számára. Igyekeztünk megőrizni az épület arculatát, de új anyagokat használtunk, hatékonyabb bioklimatikus technológiákkal" - mondta Miguel Amado, az Instituto Superior Técnico építészprofesszora.

"A tudás általában az egyetemek és kutatóegységek ajtajain belül rejtőzik. Hozzuk ki a nyitott térbe, mutassuk meg az embereknek, hogy miért fontos a tudásba, a tudományos kutatásba, a fejlesztésbe és a vállalkozói szellembe való befektetés. Mi az érték? Mi az, amit mi csinálunk? Ez itt a nagy koncepció, amelyet be is mutatunk a nyilvánosságnak" - fogalmazott az Instituto Superior Técnico elnöke, Rogério Colaço professzor.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról