Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

* * * Azokat támogatja, akik számára legnagyobb érték a könyvtári segítség - Oefenen.nl * * *

Jön, jön, jön! :-) Így is beharangozhatnánk az alábbi hírt, mert meglepetés készül vele kapcsolatban. Nyugi; néhány nap múlva kiderül... ;)

Gazdasági döntésekben, ügyintézési és nyelvi nehézségek közepette segít online felületen és önkéntesek bevonásával a holland Oefenen.nl portál. A szolgáltatás link olyan területeken segít, amelyek a képzettebb emberek számára rutinfeladatnak számítanak. Olyan témák, mint a családi költségvetés újragondolása, a legmegfelelőbb áru kiválasztása, online űrlap megértése és kitöltése, vagy éppen az egészséges életmód alapvetései. Így az esélyegyenlőséget támogatja. A szolgáltatás fejlesztői ezt írják magukról:

"Az Oefenen.nl online helyszín, ahol (fiatal) felnőttek fejleszthetik alapkészségeiket és tudásukat. Ilyen például a nyelvi, a matematikai és az internethasználati ismeret. De a portál foglalkozik pénzkezeléssel, oktatással és egészségüggyel is. A használók egyénileg és a saját tempójukban haladhatnak. Könnyen elérhető - és interaktív módon. Az egyes témák gyakorlatát bemutató anyagok segítenek fejlődésükben, a tanulásban. Általa nagyobb részt vállalhatnak a társadalom életében."
Az Oefenen.nl szolgáltatásai nem csak otthonról, egyénileg, hanem a közkönyvtárakban is elérhetők. Olyan helyen, ahová bárki térítésmentesen betérhet, és biztonságos, megértő, támogató környezetben találhatja magát. A könyvtár tehát olyanoknak segít, akik számára az átlagon felüli értékű a könyvtári odafordulás.

Régebbi hírforrás(ok): Holland oktatási portál - segít a számolási készségekben vagy szót érteni az orvossal link Tényleg az információs társadalom alapintézményévé teszik a könyvtárat... link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról