Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Azokról, akik gazdagítottak bennünket - Bevándorlástörténeti Nemzeti Múzeum

Fennállásának 10. évfordulójára mutatta be a Ciao Italia! kiállítást a párizsi Musée national de l'histoire de l'immigration link (Bevándorlástörténeti Nemzeti Múzeum). Az 1931-es nemzetközi gyarmati kiállításra készült épületben korábban évtizedekig a Franciaország gyarmatait bemutató tárlat kapott helyet, amit 1960-ban cseréltek le az afrikai és óceániai művészet tárgyaira. A mostani, bevándorlástörténeti kiállítóhely állandó tárlata a Franciaországba érkező milliók motivációit, vágyait, beilleszkedési nehézségeit szemlélteti, illetve azt, hogy miként gazdagította az érkezők kultúrája a helyiekét.
Az utóbbi másfél évtizedben látványosan megszaporodtak a beilleszkedést és a kulturális sokszínűséget bemutató kiállítóhelyek. Míg korábban elsősorban a hagyományos befogadó országokban újabban Európában is egyre többfelé nyílnak hasonló múzeumok: Franciaország mellett immár Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban, a skandináv országokban is.
Magyarországon efféle múzeum nincs, ám a Néprajzi Múzeum a párizsi Musée national de l'histoire de l'immigrationnal karöltve immár második éve állította fel a nyári Sziget Fesztiválon a Sátor határok nélkül nevű kiállítóhelyét link , ahol különféle programok segítségével járták körbe a bevándorlás, az integráció és a befogadás témaköreit (vö.: link ).

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról