Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bálint Ágnesről szóló kiállítás nyílt a Halis-könyvtárban

A legendás meseíró, Bálint Ágnes életét bemutató vándorkiállítással várja az iskolásokat, szülőket és pedagógusokat a Halis István Városi Könyvtár. A tárlatot március közepéig tekinthetik meg az érdeklődők a bibliotékában.

A Móra Kiadónál hagyomány, hogy a legjelentősebb íróinak munkásságával kapcsolatban vándorkiállítást szervez a különböző kulturális és oktatási intézményekbe. A Bálint Ágnes életét bemutató tárlat Barcsról érkezett városunkba, az érdeklődők a legendás mesefigurák mellett az alkotó írógépét és könyveit is megtekinthetik, miközben megismerkednek az író életével. A kiállításhoz kapcsoló foglalkozásokon a 2-3. osztályos gyermekeket várják a városi könyvtárban. A résztvevők megismerkedhetnek az olvasás órája kezdeményezéssel is, miközben Bálint Ágnes egyik történetét dolgozzák fel.

- Kigondoltunk egy órarendet, aminek része a kiállítás megtekintése, egy diafilm megtekintése. A diafilmekre épített kérdéssorokra válaszolva egyben megismerik ezt a technikát a gyerekek és a tanítók is. Azt reméljük, hogy szülő, gyermek, könyvtáros egyformán megismeri, és aztán használja is - tudtuk meg Czupi Gyulától, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójától.
Bálint Ágnes munkásságának köszönhetően generációk ismerhettek meg olyan karaktereket, mint Kukori és Kotkoda, Vízipók-csodapók, valamint Mazsola és Tádé. A kőrösis diákok örömmel vettek részt a különórán, többségüknek kedvenc mesehőse is van az életműből.
- Nekem nagyon-nagyon tetszett ez az előadás, nekem is Frakk a kedvenc szereplőm, azért, mert Frakk rendben tartja az állatokat - mondta el Szerecz Patrícia Zoé, a Kőrösi-iskola tanulója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról