Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Barátságokat is szőhetnek a házhoz szállított könyvek - online keresnek, telefonon rendelnek

Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással segíti az idős, beteg, mozgáskorlátozott, vak és gyengénlátó, lakáshoz kötött beiratkozott olvasóit a Békés Megyei Könyvtár.
A "Könyvet házhoz" során a bibliotéka egyes munkatársai ugyanis személyesen juttatják el a kiválasztott könyvtári dokumentumokat az érintettek részére, akik ilyenformán közvetlenül az otthonukban férhetnek hozzá a könyvtári dokumentumokhoz.
- A szolgáltatás igénybevételekor nem csak a dokumentumok átadása-átvétele történik meg. A munkatársaim beszélgetnek az érintettekkel, sok mindent megtudnak egymásról, ezért a szereplők viszonya egy bizonyos időn túl már inkább személyes, baráti kapcsolattá alakul - foglalja össze a program közösségépítő erejét Rakonczás Szilvia könyvtárigazgató.
A térítésmentes lehetőséggel többféle módon élhetnek a békéscsabai olvasók: az interneten elérhető katalógus alapján kiválasztják a kívánt dokumentumot, majd telefonon leadják "rendeléseiket", vagy a könyvtár központi számát tárcsázva elmondják, milyen témakörben keresnek könyveket, folyóiratokat, így a bibliotéka dolgozóira bízzák a megfelelő darab kiválasztását, vagy akár a régi könyvtári ismeretségek alapján felhívják a kapcsolattartójukat, akinek részletezik kívánságaikat.
Akad olyan idősebb asszony is, aki a csípőműtétje miatt nem tud rendesen mozogni. Neki a lányán keresztül juttatom el a kiválasztott műveket - mondta a könyvtár egyik munkatársa, aki régóta szállítja biciklivel vagy akár gyalogosan is a könyveket, hangoskönyveket, folyóiratokat az érintetteknek.
Elmondása szerint jellemzően a történelmi és a szórakoztató regények közül szemezgetnek leginkább az olvasók.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról