Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Barna öves cselgáncsozó könyvtáros várja vissza a köteteket...

Egy csillagász mondta egyszer: sosem láttam még olyan könyvtárat, ahol az olvasóknak kellett rászólni a könyvtárosra, hogy 'vegyen vissza kicsit'. Ugyanis 'a nevetésem közismert, hangos, harcias, és kifejezetten jellemző rám' -- mondja a szerző, aki a Canada-France-Hawaii Telescope (CFHT) csillagászati kutatóintézet könyvtárosa, és rendkívül fontosnak tartja a jó munkahelyi légkört. A munkahelyi klíma jelentős hatással van a teljesítményre. Kutatások szerint egy vállalat eredményessége 20-30%-ban függ ettől. A dolgozók kiégettsége 85%-ban a kollégákkal való elégtelen kapcsolatra vezethető vissza. A jó személyzetisek pedig tudják, hogy a humorérzék olyan tulajdonság, amely segít az emberek közti kapcsolatok kiépítésében és karbantartásában, a humor oldja a stresszt, és kifejezetten hasznos eleme például az értekezleteknek. Egy vidám és sikeres könyvtáros serkentő tényező lehet a szervezet életében, a produktív környezet létrejöttében. ... Az elveszett könyvek visszaszerzésére a következő üzenetet tűzte ki: 'Könyvek hiányoznak a könyvtárból! Keressük a bűnösöket! Vigyázat, ennek a könyvtárnak egy harcedzett könyvtáros a gazdája.' Alá pedig azt az oklevelet biggyesztette, mely igazolja, hogy barna öves cselgáncsozó. Azóta egyszer sem volt problémája a vissza nem hozott könyvekkel. - F: Hogyan legyen a könyvtáros humoros és egyben kompetens / ref.: Fazokas E., Könyvtári Figyelő, 2008/4.

Régebbi hírforrás(ok): Manci: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról