Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


BBC -- megszűnik a magyar adás

A BBC Világszolgálat vezetője, Nigel Chapman bejelentette: megszüntetik a magyar rádióadást. A British Broadcasting Corporation (BBC) Világszolgálat eddigi történetének legnagyobb szabású átszervezését indította el: a magyar nyelvű adáson kívül megszüntetik a bolgár, a horvát, a cseh, a szlovák, a szlovén, a görög, a lengyel, a kazah és a thai adásokat is. A lépést a BBC Világszolgálat közleménye szerint az anyagi erőforrások átcsoportosítása teszi szükségessé. Az átszervezéssel felszabaduló pénzen új tévés projektek indulnak: először egy arab nyelvű műholdas BBC televíziós csatornát kívánnak létrehozni, amelyet a BBC tervei szerint az orosz, latin-amerikai, hindi és urdu nyelvű csatornák követhetnek. A magyar nyelvű szerkesztőség története 66 évvel ezelőtt kezdődött és a II. világháború kitörésének idejére nyúlik vissza. A kiemelkedő fénypontok között voltak az 1956-os forradalom és a nyolcvanas évek demokratikus ellenzéki mozgalmának kibontakozása idején készített adások. - F: okt. 25.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról