Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Bécsben is a fiataloknál nő inkább a könyvtárhasználat

2015-höz képest tavaly 8 százalékkal, 41 ezerrel többen iratkoztak be könyvtárba Bécsben. A fiatalok körében még ennél is magasabb, 18 százalékos volt a növekedés. A városszerte 40 kisebb-nagyobb könyvtárat tömörítő Büchereien Wien olvasói csaknem 1,5 millió könyv, CD, film, számítógépes játék, magazin és elektronikus kiadvány közül választhatnak, amit 2016-ban szorgalmasan ki is használtak. A kölcsönzések száma meghaladta az 5,9 milliót. A könyvek között a német író, Joachim Meyerhoff legújabb regénye, az "Ach diese Lücke, diese entsetzliche Lücke" vezette a listát, amelyet Donna Leon "Endlich Mein" (Falling in Love) című krimije és Jojo Moyes "Mielőtt megismertelek" című regénye követett. A gyerekkönyvek kölcsönzési listájának élén Jeff Kinney "Egy ropi naplója 5 - A rideg való" állt.
De jelentősen nőtt a 2010-ben elindított elektronikus könyvtár forgalma is. 2016-ban összesen 535.400 elektronikus kiadványt - e-könyvet, e-magazint, hangoskönyvet és zenét - kölcsönöztek ki ily módon az olvasók, ami 14 százalékkal több, mint az előző évben.
A digitális médiakínálat folyamatos bővítésével új ügyfeleket nyerünk a könyvtárnak - nyugtázza a stratégia sikerét Elke Bazalka, a Büchereien Wien vezetője.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról