Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Becsületesebb, ha azt mondod innovációra hivatkozás helyett: kiszámítható jövőképet kínálunk

"Sok cég Magyarországon leragadt annál, hogy az employer branding annyit jelent, hogy például pingpongasztal van az irodában. A pingpong valóban jó lehet arra, hogy a munkavállalók egy meeting után szusszanjanak egyet, levezessék a feszültséget, de ha emiatt akár csak egyszer is csúnyán néz rájuk a vezetőjük, akkor már semmi értelme" - hoz egy példát Németh Gergely szervezetfejlesztési szakember arra, hogy az employer branding jóval több, mint a tárgyi környezet.

A szakember szerint a jó munkáltatóimárka-építés egyik kulcsa az őszinteség. "Hiába állítja magáról egy munkáltató, hogy ők egy nagyon innovatív cég, ha a dolgozó már a próbaidő alatt megtapasztalja, hogy a főnökei jórészt utasításokat hajtanak és hajtatnak végre, és semmiféle kreatív megújulás nem jellemzi a vállalkozást" - mondja. Úgy véli, hogy előnyösebb, ha egy cég nem azt próbálja kitalálni, milyen jól hangzó szlogenekkel vonzhatná be a fiatal, jól képzett munkaerőt, hanem a valóban meglévő értékeire épít. "Ha nincs innováció, akkor csak a márkaépítés miatt ne mondjuk ezt, helyezzük inkább arra a hangsúlyt, hogy megbízható, kiszámítható jövőképet kínáló munkáltató vagyunk" - tanácsolja.
(...) A szervezetfejlesztési szakember tapasztalatai szerint ehhez az a legfontosabb, hogy "hagyják őket [a munkatársakat] dolgozni". Vagyis képességeiknek és vágyaiknak megfelelő, kihívást jelentő, de teljesíthető feladatokat kapjanak, valamint folyamatos visszajelzést a munkájukról.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról