Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Beépített könyvtáros a Harvard kurzusaiban

A Harvard Egyetemen egy pedagógia szakos oktató és egy könyvtáros közösen bonyolították le az információkeresést és a (tudományos cikkek és disszertációk részét képező) szakirodalmi szemlék készítését oktató kurzust. A hallgatók korábban azt érzékelték, hogy tudományos ismereteik és információkeresési készségeik nem álltak összhangban egymással.
Az egyéves, új szeminárium az egyéni kutatási igények kiválasztására és feltárására, a releváns információforrások megkeresésére, a keresőkérdések és a keresési stratégiák finomítására, a kutatási tervekre és a szemlékre összpontosítottak. A cél az volt, hogy a hallgatók megismerjék a szemlék célját és felépítését; megértsék, hogy ez miért integráns része a minőségi kutatómunkának; továbbá képet kapjanak a szemlék szerkezetével és funkciójával kapcsolatos vitákról. Arra kívánták bátorítani a hallgatókat, hogy érdeklődésüket egy témára koncentrálva értelemmel bíró kutatási témát alakítsanak ki. Segítséget akartak nyújtani ahhoz, hogy azonosítsák az érdeklődésüknek megfelelő tudást, és kutatási kérdéseket fogalmazzanak meg. (ref.: Koltay T.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról